Μιας και τώρα ανοίγει ο καιρός και οδεύουμε σιγά, σιγά προς το καλοκαίρι θα αρχίσουμε να βγαίνουμε έξω στον κήπο, μαζί με την οικογένεια και τους φίλους μας για φαγητό και χαλάρωση.

Για αυτό τον σκοπό ο κήπος θα χρειαστεί μια μικρή ανανέωση και εκτός από τα λουλούδια και τα έπιπλα, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα έχει σκιά έτσι ώστε να αποφευχθούν οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Αυτό μπορείς να το πετύχεις εύκολα και οικονομικά με τους εξής τρόπους:

1) Φτιάξε μια πέργολα

blog.douleutaras.gr

Είναι μια πολύ καλή λύση η οποία θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τον ήλιο και θα έχεις μπόλικη σκιά. Στην αγορά υπάρχουν πολλά σχέδια και σίγουρα θα βρεις κάποια που θα ταιριάζει με το γούστο και τον κήπο σου.

2) Κτίσε ένα κιόσκι

Exypnes-idees.gr

Εάν δεν θέλεις να φτιάξεις μια πέργολα μπορείς εναλλακτικά να κτίσεις ένα κιόσκι όπου δεν θα χρειαστείς να ξοδέψεις αρκετά χρήματα. Το κιόσκι προσφέρει αρκετή προστασία και αποτελεί δεύτερο σαλόνι για τον κήπο σου.

3) Βάλε μια τέντα

jysk.gr

Είναι ο πιο οικονομικός, γρήγορος και εύκολος τρόπος για να δημιουργήσεις σκιά στον κήπο σου. Απλά διάλεξε ένα όμορφο και στυλάτο ύφασμα το οποίο θα προσφέρει άφθονη σκιά και η αυλή σου θα είναι καταπληκτική.

Εσύ με ποιο τρόπο θα δημιουργήσεις σκιά στον κήπο σου;