Τι θα έλεγες μιας και ανοίγει ο καιρός και έρχεται το καλοκαίρι, να διακοσμήσεις και να δημιουργήσεις ένα όμορφο κήπο στο μπαλκόνι σου;

Είναι μια έξυπνη και πρωτότυπη ιδέα η οποία θα χαρίσει ομορφιά και λάμψη στον χώρο και θα καταπλήξει σίγουρα τους φίλους σου! Δεν είναι δύσκολο και μπορείς να τον φτιάξεις γρήγορα και οικονομικά.

Δες πώς:

1) Επέλεξε γλάστρες για το μπαλκόνι σου

Αν θέλεις να φυτέψεις λαχανικά όπως ντομάτες και πιπεριές, επέλεξε γλάστρες σε ορθογώνιο σχήμα, που είναι ιδανικές για αυτά. Σε περίπτωση που επιθυμείς να φυτέψεις αρωματικά φυτά και λουλούδια, μπορείς να επιλέξεις και στρόγγυλες γλάστρες μεσαίου μεγέθους.

2) Πάρε σπόρους ή αρωματικά φυτά

Μπορείς να τους αποκτήσεις χωρίς να ξοδέψεις λεφτά, αφαιρώντας τους από τα υπάρχοντα φυτά που έχεις στον κήπο σου και βάλε τους σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό και άσε τους για 2-3 μέρες. Έπειτα, στέγνωσε τους σε μια πετσέτα και φύτεψε τους στο χώμα, ποτίζοντας τους κάθε λίγες ημέρες.

Εάν δεν έχεις κήπο τότε μπορείς να προμηθευτείς σπόρους σε χαμηλή τιμή από το πλησιέστερο φυτώριο της γειτονιάς σου.

3) Κρέμασε τις γλάστρες στο μπαλκόνι

Σε περίπτωση που έχεις περιορισμένο χώρο στο μπαλκόνι, τότε μπορείς να κρεμάσεις τις γλάστρες με ένα σχοινί ή να τις τοποθετήσεις πάνω στο τραπέζι ή σε ένα άλλο έπιπλο.

Τώρα θα έχεις έναν όμορφο και μοντέρνο κήπο στο μπαλκόνι σου!