Με δεδομένο τις αυξημένες θερμοκρασίες των καλοκαιρινών μηνών και τις διάφορες μικρές ή μεγάλες διακοπές ρεύματος, είναι απαραίτητο να είμαστε σίγουροι για το τι τρώμε.

Αν ετοιμάζεσαι, λοιπόν, να φύγεις για διακοπές, τότε ακολούθησε το tip μας για να είσαι ασφαλής όταν επιστρέψεις και θα θες κάτι να φας.

Δες τι πρέπει να κάνεις:

Γέμισε με νερό ένα μπολ ή ένα πλαστικό ποτήρι και άφησε το στην κατάψυξη για να γίνει πάγος. Στη συνέχεια τοποθέτησε ένα κέρμα πάνω στην παγωμένη επιφάνεια και ξαναβάλε το πίσω στην κατάψυξη.

put a coin in the freezer when you leave home for holidays
dailymail.co.uk,ksre.k-state.edu

Έτσι, με αυτό το έξυπνο κόλπο θα μπορείς, όταν επιστρέψεις από τις διακοπές σου, να διαπιστώσεις αν κατά τη διάρκεια της απουσίας σου πήγαν όλα καλά με τον ηλεκτρισμό και αν τα τρόφιμα που έχεις στην κατάψυξη έχουν χαλάσει ή όχι.

Ανοίγοντας την κατάψυξη έλεγξε αν το κέρμα είναι στη θέση που το έβαλες (στάθμη του νερού στο μπολ). Τότε, σύμφωνα με το my cooking.ladytimes θα μπορείς να καταλάβεις αν υπάρχει αλλοίωση στην ποιότητα των φαγώσιμων ή αν μπορείς να τα καταναλώσεις άφοβα!

Αν το κέρμα έχει μετακινηθεί από την θέση του, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απαλλαγείς από τα τρόφιμα που άφησες στο ψυγείο σου, γιατί υπήρξε διακοπή ρεύματος – άρα και απώλειας ψύξης.

Εσύ θα το ρισκάρεις ή θα εφαρμόσεις το κόλπο μας;