Όσες καλές κριτικές και να έχει μια ταινία, πάντα θα υπάρχουν και οι αρνητικές… Μία ταινία μπορεί να μας αρέσει πάρα πολύ, όμως μπορεί οι κριτικές από τους ειδικούς του χώρου να μην συμφωνούν.

Κάποιες φορές γίνονται και αναπάντεχα γεγονότα, όπως μηνύσεις για εξωφρενικούς λόγους.

Δες πιο κάτω 5 περιπτώσεις:

1. Monster in Law (2005)

tunefind.com

Μια γυναίκα με το όνομα Sheri Gilbert όταν είδε το “Monster-in-Law”, ένιωσε ότι η ιστορία της ταινίας έμοιαζε σε μεγάλο βαθμό με δικές της εμπειρίες. Είχε πειστεί πως το σενάριο ήταν βγαλμένο από την ζωή της και συγκεκριμένα από γεγονότα του 1998.

Έτσι η Sheri έκανε μήνυση στις δυο πρωταγωνίστριες Jennifer Lopez και Jane Fonda, αλλά και σε άλλα άτομα της παραγωγής.

2. The Dark Knight (2008)

moviehousememories.com

Ο Χουσεΐν Καλκάν, δήμαρχος της πόλης Batman, που βρίκσεται στη νοτιοανατολική Τουρκία, έκανε μήνυση στην παραγωγή των ταινιών Batman για τον λόγο ότι χρησιμοποιήθηκε η ονομασία της πόλης, χωρίς να πάρουν οποιαδήποτε άδεια!

Συγκεκριμένα ανέφερε σε συνέντευξη του ότι: «Υπάρχει μόνο μία Batman στον κόσμο αυτό. Χωρίς να μας ρωτήσουν οι Αμερικανοί παραγωγοί της σειράς των φιλμ πήραν το όνομα της περιοχής μας».

3. Knowing (2009)

medium.com

Πολλές ήταν οι κριτικές που υποστήριζαν πως η ταινία δεν ήταν καθόλου ρεαλιστική. Παρ’ όλα αυτά η εταιρία Global Findability είχε αντίθετη άποψη.

Η συγκεκριμένη εταιρία ισχυριζόταν πως η ταινία “Knowing” έκλεψε την ιδέα της για την τεχνολογία εντοπισμού καταστροφών και έτσι κινήθηκε νομικά προς την παραγωγή!

4. Drive (2011)

postard.com

Η Sarah Deming όταν παρακολούθησε την ταινία “Drive” ένιωσε πως ο τίτλος της ταινίας δεν ήταν πολύ σαφές και παραπλανούσε τους θεατές, ώστε να νομίζουν πως θα δουν μια ταινία σε στυλ “Fast and Furious” και δεν ήταν αυτό που περίμεναν…

Έτσι, τους έκανε μήνυση για ψευδή τίτλο της ταινίας!

5. Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

pinterest.com

H γνωστή συγγραφέας JK Rowling κατηγορείται από τον Adrian Jacobs, που έγραψε το βιβλίο «The Adventures of Willy the Wizard – No. 1 – Livid Land» (1987).

Ο λόγος που αναφέρει είναι ότι και στα δυο βιβλία υπάρχει ένα παιδί-μάγος που διαγωνίζεται σε ένα διαγωνισμό μαγείας. Επίσης επισημάνει πως και στις δυο ιστορίες, σώζουν όμηρους από τέρατα, αλλά και ότι υπάρχει τρένο και φυλακές για μάγους.

Έτσι, έγινε μήνυση προς την εκδοτική εταιρία, «Bloomsbury Publishing» και τη συγγραφέα.

Εσύ με ποιο λόγο ξαφνιάστηκες περισσότερο;