Όλοι έχουν μια ξεχωριστή λατρεία για το παγωτό. Παρ’ όλα αυτά η συχνή κατανάλωσή του δεν επιφέρει πολλά θετικά αποτελέσματα στον οργανισμό μας…

Το πιο σημαντικό στην γεύση είναι τα συστατικά. Διάφορα είδη παγωτού είναι με σοκολάτα, φρούτα και διάφορες άλλες γεύσεις. Εκτός από αυτά τα συστατικά, υπάρχουν επίσης διάφορες χρωστικές, αρωματικές και σταθεροποιητικές ουσίες.

Όταν το μίγμα παγώσει και μετατραπεί σε αυτή την κρεμώδη υφή που όλοι γνωρίζουμε, τότε μπορεί η υγεία σου να επηρεαστεί με θετικούς αλλά και αρνητικούς τρόπους.

biggerbolderbaking.com

Τα θετικά αποτελέσματα είναι τα εξής:

1. Πολύ καλή πηγή ενέργειας

Το παγωτό περιέχει λίπος, υδατάνθρακες και πρωτεΐνη, ουσίες οι οποίες προσφέρουν πολλή ενέργεια στον οργανισμό!

2. Περιέχει πολλές σημαντικές βιταμίνες

Μπορεί να μην το γνώριζες όμως το παγωτό έχει και τις βιταμίνες του! Περιέχει βιταμίνες Α, C, D, Ε, Β-6 και Β-12 και μέταλλα όπως: ασβέστιο και φωσφόρο.

blog.davidstea.com

Αρνητικά αποτελέσματα:

1. Τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες

Μπορεί να σου χαρίζει ενέργεια, όμως περιέχει πάνω από 10 – 16% λίπος γάλακτος. Όταν έχεις χοληστερόλη μπορεί το παγωτό να δημιουργήσει αθηρωματική πλάκα που παρεμποδίζει τη ροή του αίματος και αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

2. Περιέχει πολλή ζάχαρη

Η ζάχαρη που περιέχει μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, όπως: αύξηση σωματικού βάρους και των επιπέδων τριγλυκεριδίων στο αίμα.

3. Προκαλεί προβλήματα πέψης

Λόγω του ότι το κύριο συστατικό του είναι τα γαλακτοκομικά παράγωγα και λακτόζη, μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα δυσπεψίας.

youtube.com

Εσύ τα ήξερες όλα αυτά για το παγωτό;