Οι καταναλωτές του coconut oil έχουν συσσωρευτεί σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα υγιεινής για να πάρουν στα χέρια τους ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της υγείας.

Το έλαιο καρύδας είναι πολύ σημαντικό και έχει βαθιές θετικές επιπτώσεις στη γενική υγεία σου. Μπορεί να βοηθήσει για να λειτουργεί ομαλά και αποτελεσματικά το σώμα σου με διάφορους τρόπους.

Το λάδι περιέχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθά στην απορρόφηση άλλων μεταλλικών στοιχείων.

Δες με ποιους τρόπους ωφελεί την υγεία σου:

1. Μειώνει τη χοληστερόλη

svgs.co

Μέσα στο coconut oil υπάρχουν κορεσμένα λίπη που αυξάνουν την HDL (καλή) χοληστερόλη και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

2. Βοήθεια απώλειας βάρους

howtocure.com

Τα τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας που εμπεριέχονται στο έλαιο καρύδας μπορούν να επιταχύνουν τη χρήση ενέργειας σε σύγκριση με άλλα λίπη. Τα MCT στο έλαιο καρύδας χωνεύονται όσο γρήγορα όσο η ζάχαρη στο σώμα.

3. Ενυδατώνει το δέρμα

health.com

Το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενυδατική κρέμα για το δέρμα, λόγω της περιεκτικότητας σε βιταμίνη Ε και της θετικής αντιοξειδωτικής του δράσης στο σώμα.

Αυτό βοηθά στη διακοπή της βλάβης στους ιστούς του σώματος, καθώς η οξείδωση αποτελεί σημαντική πηγή γήρανσης του δέρματος.

4. Καλύτερη λειτουργία εγκεφάλου

neurotrition.ca

Η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να συμβάλει σε νευρολογικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του Alzheimer, το οποίο έχει θεωρηθεί ως «διαβήτης τύπου 3», σύμφωνα με τον Rinehart.

Τα MCT στο έλαιο καρύδας παρέχουν μια «δευτερεύουσα πηγή καυσίμου», εκτός από τη γλυκόζη, που μπορεί να λειτουργήσει ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα.

Στο Αλτσχάιμερ, ο εγκέφαλος μπλοκάρει την πρόσληψη γλυκόζης, οπότε στερείται καυσίμου. Άρα το coconut oil μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική λύση.

5. Σκοτώνει βακτήρια, ιούς και μύκητες

healthline.com

Το έλαιο καρύδας έχει λαυρικό οξύ, το οποίο πιστεύεται ότι έχει αντιμυκητιακές, αντι-ιικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Αυτό το καθιστά χρήσιμο με διάφορους τύπους μολύνσεις!

Εσύ θα προσθέσεις λάδι καρύδας στη διατροφή σου;