Κάτι που προβληματίζει πολλούς είναι ποια διατροφή είναι η σωστή – κατάλληλη και ποια είναι λάθος, κατά το διάστημα του καλοκαιριού.

Εμείς σου έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με κάποιες κατηγορίες τροφίμων που καλό είναι να τις αποφεύγεις την περίοδο του καλοκαιριού!

Δες πιο κάτω ποιες είναι αυτές:

1. Πίτσα

delish.com

Όσο και να μην σου αρέσει που το διαβάζεις αυτό, η πίτσα είναι ένα φαγητό που δεν είναι καλό να τρως κατά τις βραδινές ώρες και ειδικότερα πριν κοιμηθείς. Αυτό που δεν βοηθά καθόλου στην πέψη είναι οι μύκητες του ζυμαριού.

Αυτό που μπορείς να κάνεις αν θες πάρα πολύ μια πίτσα και δεν μπορείς να αντισταθείς, είναι να τρως κατά την διάρκεια του μεσημεριανού. Κάτι που θα ήταν καλό να κάνεις είναι να αποφεύγεις τα πολλά toppings.

2. Cocktails

bbcgoodfood.com/

To αλκοόλ δεν είναι καλό ούτε για την υγεία σου, αλλά ούτε και για το σώμα σου, αφού το αφυδατώνει πολύ εύκολα και γρήγορα!

Ειδικότερα το καλοκαίρι μπορεί να σου προκαλέσει πονοκεφάλους, ναυτίες και τάσεις λιποθυμίας. Καλύτερα να αποφύγεις τα ποτά και ιδιαίτερα τους συνδυασμούς τους σε cocktails.

Αν όμως θες τόσο πολύ να πιείς (όπως όλοι μας), σιγουρέψου να πίνεις ταυτόχρονα μεγάλες ποσότητες νερού.

3.Τηγανητό ψάρι

communitynews.com

Μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα και πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φαγητά, αλλά κάτι που δεν είναι τόσο θετικό είναι ότι επιβαρύνει ανεπανόρθωτα το στομάχι και υπερφορτώνει το συκώτι σου.

Καλό θα ήταν να αποφεύγεις γενικότερα τα τηγανητά το καλοκαίρι. Τώρα αν δεν μπορείς να αντισταθείς και θες να φας το ψαράκι σου στην ταβερνούλα, την Κυριακή το μεσημέρι, τότε πρόσεξε να μην καταναλώσεις μεγάλη ποσότητα!

4. Fast Food

express.co.uk

Σίγουρα πολλοί είναι αυτοί που λατρεύουν το φαγητό από έξω και ειδικότερα τα Fast Food.

Όλα αυτά τα φαγητά, όμως, περιέχουν κορεσμένα λιπαρά και πολλά συντηρητικά. Έτσι μπορεί να επιφέρουν αποστράγγιση του σώματος, με αποτέλεσμα να νιώθεις μια συνεχή αίσθηση δίψας και να έχεις δυσκολίες στη χώνεψη.

5. Αναψυκτικά με ανθρακικό

foodnavigator-asia.com

Όλοι γνωρίζουν πως τα αναψυκτικά περιέχουν αρκετά σάκχαρα και συντηρητικά, αλλά σου δημιουργούν την αίσθηση ότι ξεδιψάς. Αυτό όμως το αίσθημα διαρκεί μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα!

Παρ ‘ όλα αυτά, όταν είναι πολύ παγωμένα δημιουργούν στον οργανισμό σου συμφόρηση στις λειτουργίες του και αυτό οφείλεται στην απότομη μείωση της θερμοκρασίας σώματος.

Άρα όλα τα είδη αναψυκτικών μπορεί να προκαλέσουν στον οργανισμό σου κράμπες, ναυτίες, εμετούς και πολλά άλλα.

Εσύ γνώριζες τις επιδράσεις των φαγητών αυτών;