Μια καλή και ισορροπημένη διατροφή -σίγουρα- περιλαμβάνει φρούτα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν φρούτα που αν και είναι τα πιο απολαυστικά, έχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης.

Πιο κάτω σου εχουμε μαζέψει τα φρούτα που περιέχουν την περισσότερη ζάχαρη και πόση ποσότητα πρέπει να καταναλώνεις καθημερινά.

Δες τα πιο κάτω:

1. Μάνγκο

gnomip.gr

Ένα πολύ υγιεινό φρούτο που ταυτόχρονα περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Πιο συγκεκριμένα, το μάνγκο έχει ποσότητα των 45 γραμμαρίων ζάχαρης. Επομένως, για σένα που προσέχεις τη διατροφή σου καλό θα ήταν να τρως μερικές φέτες και όχι ολόκληρο το φρούτο!

2. Σταφύλια

servingjoy.com

Ένα φλιτζάνι σταφύλια έχει περίπου 23 γραμμάρια ζάχαρης. Η ποσότητα είναι μεγάλη, ιδιαίτερα για ένα φρούτο που μπορεί να καταναλωθεί σχεδόν ασυναίσθητα, χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε.

3. Κεράσια

medicalnewstoday.com

Μπορεί να είναι μικρά σε μέγεθος, έχουν όμως αρκετή ζάχαρη! Ένα φλιτζάνι κεράσια περιέχει 18 γραμμάρια ζάχαρης. Γι’ αυτό καλό είναι να μετρήσεις την ποσότητα που θα φας για να γνωρίζεις ακριβώς πόση ζάχαρη θα καταναλώσεις.

4. Καρπούζι

rd.com

Είναι από τα πιο δροσιστικά φρούτα του καλοκαιριού. Μάθε, όμως, ότι μια μέτρια φέτα καρπούζι περιέχει 17 γραμμάρια ζάχαρης. Επομένως, αν καταναλώσεις δύο φέτες είναι αρκετές για τον οργανισμό σου.

5. Αχλάδια

snaped.fns.usda.gov

Αν προσπαθείς να μειώσεις το βάρος σου, τότε καλό θα ήταν να μην καταναλώνεις ολόκληρο το αχλάδι. Ένα αχλάδι μεσαίου μεγέθους έχει 17 γραμμάρια ζάχαρης.

Προτίμησε να προσθέσεις μερικά κομμάτια αχλάδι σε κάποιο γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ή πάνω σε μια σαλάτα.

Εσύ ποιο φρούτο καταναλώνεις περισσότερο και σε ποια ποσότητα;