Οι περισσότερες γυναίκες του σήμερα μπορούν να ονειρεύονται και να εκφράζονται ελεύθερα χωρίς κανένα φραγμό. Αυτό, όμως, δεν γινόταν από πάντα. Οι γυναίκες έχουν περάσει πολλά χρόνια καταπίεσης και άνισων καταστάσεων.

Παρ’ όλες τις κοινωνικές αλλαγές που έχουν γίνει, οι γυναίκες ακόμη συνεχίζουν να παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια και μέσα από τα social media μέσω του κινήματος #Womanism.

newstalk.com

Η Greta Thunberg, είναι ένα 16χρονο κορίτσι από τη Σουηδία που έχει κερδίσει τον τίτλο του πιο δυναμικού κοριτσιού στον πλανήτη αφού έχει βάλει ως στόχο της να αλλάξει τον κόσμο.

Κάθε παρασκευή το κορίτσι αυτό βρίσκεται έξω από το Κοινοβούλιο της χώρας και διαμαρτύρεται για αυτά που υποστηρίζει!

Η 16χρονη ακτιβίστρια είχε προταθεί για το Νόμπελ Ειρήνης, καθώς συνεχίζει τον αγώνα της για να ευαισθητοποιήσει ολόκληρο τον πλανήτη για την καταστροφή της γης και την περιβαλλοντολογική αλλαγή.

Αυτό, φαίνεται να το πετυχαίνει, αφού μέχρι σήμερα έχει εμπνεύσει πολλούς, αποτελώντας ένα μεγάλο σύμβολο για τις γυναίκες, αλλά και για το ανθρώπινο είδος.

popsugar.co.uk

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Greta, στην διάσκεψη για το κλίμα στο Νταβός, «Δεν θέλω την ελπίδα σας. Δεν θέλω να είστε αισιόδοξοι. Θέλω να πανικοβληθείτε! Ενεργήστε σαν να έχει πάρει το σπίτι μας φωτιά. Επειδή αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή».

Μακάρι όλοι να πάρουν ως παράδειγμα αυτό το κορίτσι!