Το Φθινόπωρο είναι και επίσημα «εδώ» και σιγά – σιγά θα αρχίσει και η πτώση της θερμοκρασίας, άρα θα χρειαστεί να αποχαιρετήσεις μια και καλή το καλοκαίρι (ας το κρατήσεις απλά σαν μια όμορφη ανάμνηση στην καρδιά σου, μέχρι να μας ξανάρθει), όσο και να θες να σκέφτεσαι ότι έχουμε “Endless summer”!

Για να αποχαιρετήσεις, όμως, για τα καλά το καλοκαίρι, θα πρέπει να τακτοποιήσεις και την ντουλάπα σου. Παρ’ το, λοιπόν, απόφαση ότι έφτασε η στιγμή να αποθηκεύσεις τα καλοκαιρινά σου ρουχαλάκια και να «κατεβάσεις» τα μακρυμάνικα και πιο χοντρούλικα – χειμερινά σου ρούχα ξανά, till next summer!

Μάθε τι πρέπει να κάνεις πριν τα αποθηκεύσεις για να είναι φρέσκα και ολοκαίνουργια και την επόμενη σεζόν:

1. Να τα πλύνεις!

washing-clothes-before-store-them
kaylaitsines.com

Σίγουρα δεν θες το επόμενο καλοκαίρι να βρεις το τέλειο λευκό σου top κιτρινισμένο! Ο ιδρώτας, οι λεκέδες, ακόμη και το άρωμα – αποσμητικό σου μπορούν να επηρεάσουν το ύφασμα των ρούχων σου και να τα καταστρέψουν.

Άρα, ακόμη και αν τα ρούχα σου φαίνονται καθαρά, ή αν τα έχεις φορέσει μόνο μία φορά δεν έχει σημασία! Φρόντισε να τα αποθηκεύσεις τελείως καθαρά για να διατηρηθούν μέχρι και την επόμενη σεζόν.

2. Να τα σιδερώσεις καλά!

ironing-clothes-before-store-them-until-next-season
canab.com

Ναι, ξέρω… θα πεις «γιατί να τα σιδερώσω τώρα αφού θα τσαλακωθούν σίγουρα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι;»

Φρόντισε να τα σιδερώσεις, ώστε να τα διατηρήσεις στη φόρμα και τη γραμμή τους! Εκτός αυτού σιδερωμένα και συγυρισμένα θα καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στην ντουλάπα σου, παρά αν τα «πετάξεις» όπως κι όπως…

3. Να τα τοποθετήσεις μέσα σε πλαστικές σακούλες ή πλαστικά κουτιά!

organize your clothes in box
homedit.com, beckettqethv.designi1.com

Έτσι θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, γιατί δεν θα ανησυχείς για τυχόν σκόρους…  Τοποθετώντας τα ρούχα σου σε πλαστικές σακούλες ή κουτιά -και όχι σε χάρτινες- ο σκόρος θα έχει πιο δύσκολη πρόσβαση, σύμφωνα με το Reader’s Digest.

Να φανταστώ ότι δεν θες να τα βρεις γεμάτα μικρές – μικρές τρυπούλες το επόμενο καλοκαίρι, έτσι;!

4. Να τα αρωματίσεις!

levanta-smell-tips-for-store-your-clothes
balla.com.cy

Αρωμάτισε τα ρούχα σου είτε με λίγους ψεκασμούς από το αγαπημένο σου άρωμα, είτε με έναν πολύ εύκολο και εντελώς οικονομικό τρόπο! Πάρε φυτά λεβάντας, ξυλάκια κανέλλας και γαρύφαλλο και τύλιξέ τα μέσα σε πουγκιά από τούλι ή άλλο ύφασμα και τοποθέτησέ τα μαζί με τα ρούχα στην ντουλάπα.

Να είσαι σίγουρη πως όταν ανοίξεις μετά από μήνες την πλαστική σακούλα τα ρούχα σου θα μοσχοβολάνε!

5. Σκέψου αν πραγματικά χρειάζεσαι όλα αυτά τα «κομμάτια»!

donation-clothes-donate-in-purple-bins-reuse
moving.com, epilepsyfoundationmn.org

Μάλλον θα έχεις και εσύ -όπως σχεδόν όλες- μια και 2 ολόκληρες ντουλάπες γεμάτες με ρούχα! Πραγματικά γιατί;! Μήπως θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που τα φόρεσες όλα αυτά;

Εάν δεν μπορείς καν να θυμηθείς, τότε ίσως να ήρθε η ώρα να αποχωριστείς μερικά κομμάτια από την ντουλάπα σουΕσύ δεν τα χρειάζεσαι πια, αλλά υπάρχουν χιλιάδες εκεί έξω που θα τους ήταν ό,τι πιο χρήσιμο!

Παρά να φυλάς τόσα ρούχα, λοιπόν, σκέψου τι πραγματικά χρειάζεσαι και τα υπόλοιπα δώρισέ τα σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση ή άφησέ τα σε κάποιον κάδο (μοβ κάδοι ανακύκλωσης) επαναχρησιμοποίησης ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Μετά από αυτά τα «βήματα» μπορείς πλέον να αποθηκεύσεις τα καλοκαιρινά σου ρούχα!