Είναι γνωστό ότι δεν ταιριάζουν όλα τα στυλ σε όλες… Αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τα ρούχα, αλλά φυσικά και με τα κουρέματα – hairstyles. Ένα όμορφο κούρεμα που είναι στα “trend” της εποχής μπορεί να δείχνει τέλειο σε μια κοπέλα, αλλά σε μια άλλη να μην ταιριάζει και τόσο.

Η λύση δεν είναι φυσικά να αποφεύγεις το κούρεμα, όπως μια γάτα το νερό… Τα μακριά μαλλιά μπορεί να αρέσουν στην πλειοψηφία από εμάς τις γυναίκες, όμως και πάλι δεν σημαίνει ότι ταιριάζουν σε όλες! Μην πέσεις στην παγίδα.

Μην φοβηθείς, λοιπόν, να ανανεώσεις το look σου, κάνοντας ένα ωραίο κούρεμα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να «μελετήσεις» από πριν τι θα ταίριαζε καλύτερα με το προσωπικό σου style και χαρακτήρα, αλλά φυσικά και με το σχήμα του προσώπου σου! Έτσι όταν θα επισκεφθείς τον κομμωτή σου δεν θα φεύγεις απογοητευμένη.

Δες πιο κάτω τι κούρεμα σου ταιριάζει σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σου:

Μακρύ πρόσωπο:

long - shaped-face- Jessica Parker - how - to -cut - your - hair - right - face- shape
hubpages.com/Funscrape.com, debrajshome.com

Αν έχεις μακρύ πρόσωπο στόχος σου είναι να «μειώσεις», φαινομενικά, το μήκος του και τα πολύ μακριά κουρέματα δεν σε βοηθούν. Για παράδειγμα ένα μακρύ καρέ, που είναι στην μόδα φέτος, δεν θα εξυπηρετήσει σωστά το δικό σου μήκος προσώπου.

Αντιθέτως, επέλεξε ένα πιο κοντό καρέ ή ένα φιλαριστό κούρεμα που θα αναδείξει καλύτερα τα δικά σου χαρακτηριστικά προσώπου!

Σχήμα καρδιάς:

heart- shaped-face- Jennifer Lawrence - how - to -cut - your - hair - right - face- shape
redbookmag.com/Pinterest-GETTY, herinterest.com

Αν το πρόσωπό σου έχει σχήμα καρδιάς, τότε οι αφέλειες θα τραβήξουν την προσοχή στα μάτια και τα ζυγωματικά σου και θα σε κολακεύσουν πολύ (extra «προνόμιο»: οι αφέλειες έκαναν come back στις τάσεις για τα μαλλιά και φέτος)!

Το ίδιο θα συμβεί και με ένα μακρύ καρέ, το οποίο δεν θα κάνει το πρόσωπό σου να δείχνει δυσανάλογα μακρύ.

Πρόσωπο σε σχήμα διαμάντι:

diamond - shaped-face - Anna Kendrick - how - to -cut - your - hair - right - face- shape
cosmopolitan.com/GETTY IMAGES, selectspecs.com

Πολλά διαφορετικά στυλ μαλλιών φαίνονται όμορφα σε ένα πρόσωπο «διαμάντι». Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ένα μοντέρνο, μακρύ καρέ, ή σε ένα μακρύ hairstyle με ελαφριά bangs για να τονίζουν το framing του προσώπου σου. Ακόμη μια καλή επιλογή για το δικό σου σχήμα είναι τα κυματιστά μεσαίου μεγέθους κουρέματα.

Είναι καλό να αποφύγεις τα πολύ κοντά κοψίματα, τα υπερβολικά layers καθώς και την υπερβολική ένταση – όγκο, γιατί δεν θα μαλακώνουν καθόλου το diamond-shaped πρόσωπό σου.

Στρογγυλό πρόσωπο:

round - shaped-face - Cameron Diaz - how - to -cut - your - hair - right - face- shape
theskincareedit.com, rifkinraanan.com

Σίγουρα δεν θέλεις να τονίσεις περισσότερο το φάρδος του προσώπου σου, άρα πρέπει να αποφύγεις τις αφέλειες, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ειδικοί. Επέλεξε ένα μακρύ καρέ ή ένα «αγορίστικο» κούρεμα με όγκο στην κορυφή, ώστε να δώσεις μήκος στο σχήμα του προσώπου σου.

Αν πάλι προτιμήσεις ένα πιο κοντό καρέ, φρόντισε να το συνδυάσεις με φιλάρισμα στις μπροστινές τούφες για να «απαλύνεις» τις καμπύλες του προσώπου σου.

Τετράγωνο πρόσωπο:

square - shaped-face - Olivia Wilde - how - to -cut - your - hair - right - face- shape
pinterest.com/Vita Bri, herinterest.com

Στόχος σου θα πρέπει να είναι να «απαλύνεις» τις πολλές γωνίες που έχει το πρόσωπό σου. Ένα μακρύ καρέ είναι το ιδανικό κούρεμα για εσένα! Αν θέλεις, όμως, να δοκιμάσεις κάτι πιο κοντό, θα πρέπει να το συνδυάσεις με χωρίστρα στο πλάι -και όχι στην μέση- για να μην τονίζονται οι γωνίες σου.

Extra tip: Απόφυγε τις αφέλειες, γιατί θα κάνουν το μέτωπό σου να φαίνεται πολύ πλατύ!

Οβάλ πρόσωπο:

oval - shaped-face - Ashley Graham - how - to -cut - your - hair - right - face- shape
pinterest.com/InStyle, shutterstock.com/Isaeka11

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, τότε είσαι από τις «τυχερές», γιατί το δικό σου σχήμα προσώπου είναι το πιο ευέλικτο και του πάνε -σχεδόν- όλα! Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι όταν έχεις μακριά μαλλιά, το ίσιωμα τους να μην είναι υπερβολικό, γιατί θα κάνει το πρόσωπό σου να φαίνεται μακρύ, χωρίς να είναι.

Γι’ αυτό είτε να κόψεις μία φράντζα ή ακόμα και αφέλειες για να το αποφύγεις, ή απλά προτίμησε να κάνεις άλλα hair styling, όπως ένα ανάλαφρο wavy look!

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις το σωστό κούρεμα για ‘σένα, ανάλογα με το σχήμα προσώπου σου;