Θες κι εσύ να μυρίζει πάντα το σπίτι σου όμορφα, αλλά είσαι κατά των αρωματικών σπρέι χώρου (κάνουν κακό στο περιβάλλον!); Μία εύκολη – εναλλακτική λύση θα ήταν να αγοράσεις αρωματικά κεριά και αιθέρια έλαια, όμως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι!

Προτού μάθεις αυτούς τους τρόπους, σου έχουμε και μία μικρή συμβουλή που πάντα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου όσο αφορά τη μυρωδιά του σπιτιού σου!

Άνοιγε τα παράθυρα του σπιτιού σου καθημερινά έστω για 20 λεπτά για να αερίσεις το χώρο, έτσι ώστε η μυρωδιά να είναι καθαρή και όχι μπερδεμένη με άλλες μυρωδιές του σπιτιού (π.χ την μυρωδιά από το μεσημεριανό τραπέζι).

Δες τι υλικά να χρησιμοποιήσεις για να κρατάς το σπίτι σου μυρωδάτο:

1. Ζάχαρη, βούτυρο και κανέλλα

healthline.com

Βάλε αυτά τα τρία υλικά σε ένα αλουμινόχαρτο και αμέσως μέσα στον φούρνο για 15 λεπτά. Το σπίτι σου θα μυρίζει σαν κέικ για 3 τουλάχιστον μέρες!

2. Καφές

bustle.com

Βράσε σε ένα κατσαρολάκι κόκκους καφέ. Ο καφές είναι μια δυνατή και ευχάριστη (για τους λάτρεις του) μυρωδιά που τραβάει τις υπόλοιπες άσχημες μυρωδιές από φαγητό ή τσιγάρο.

3. Απορρυπαντικό

artnaturals.com

Βάλε σε ένα βαζάκι νερό και το αγαπημένο σου απορρυπαντικό ρούχων. Το ιδανικότερο θα ήταν, να το τοποθετήσεις στην είσοδο του σπιτιού σου, για να δίνει την αίσθηση της καθαριότητας με το άνοιγμα της πόρτας!

Ποια ιδέα σου άρεσε πιο πολύ; Εσύ πώς αρωματίζεις τον χώρο σου;