Η πιο όμορφη και αγαπημένη – για πολλούς – εποχή του χρόνου, τα Χριστούγεννα, είναι πολύ κοντά ή όπως αλλιώς το λένε “Christmas around the corner”…

Γι’ αυτό κι σου ετοιμάσαμε αυτό το άρθρο με μερικές έξυπνες, οικονομικές και ταυτόχρονα πολύ όμορφες ιδέες για να διακοσμήσεις Χριστουγεννιάτικα το σπίτι σου, φέτος.

Και επειδή η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση είναι πολύ σημαντικές στις μέρες μας, τι καλύτερο από το να φτιάξεις χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά από υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι σου και δεν στοιχίζουν ούτε σε εσένα (και στο πορτοφόλι σου), αλλά ούτε στο περιβάλλον!

Πάρε ιδέες και φτιάξε μόνος/η σου διακοσμητικά στολίδια από επαναχρησιμοποιούμενα και ανακυκλώσιμα υλικά!

1. Σε αυτό το video υπάρχουν πολλές ιδέες με διάφορα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας!

Όπως βλέπεις στο video μπορείς να φτιάξεις πολλά… έχοντας ένα ή λίγα από αυτά τα υλικά:

Γλάστρες, ξυλάκια παγωτού, πλαστικά κουταλάκια, κλαδιά δέντρων, είδη ζυμαρικών, κρεμάστρες ρούχων, καλαμάκια, κώνους από χαρτί τουαλέτας, πώματα από μπουκάλια, λάμπες, κ.α.

2. Μπουκάλια κρασιού!

etsy.com/CraftMomStudios/Danielle Orr, pinterest.com/Brandi Ramey

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις γυάλινα μπουκάλια κρασιού και να τα διακοσμήσεις βάφοντάς τα ή ντύνοντάς τα με χρωματιστά υφάσματα.

3. Candle Countdown!

museumselection.co.uk/Copyright © 2019 Museum Selection, eCommerce by Paraspar

Μια έξυπνη και πρωτότυπη ιδέα που με ενθουσίασε και θα την μοιραστώ μαζί σου είναι η εξής:

Πάρε ένα μακρύ κερί και σημείωσε πάνω του τους αριθμούς από το 1 μέχρι το 25 για να φτιάξεις το δικό σου countdown candle!

Από την 1η του Δεκέμβρη άρχισε να ανάβεις το κερί αυτό μέχρι να φτάνει στον αριθμό της επόμενης μέρας. Έτσι την μέρα των Χριστουγέννων το κερί σου θα έχει «σπαταληθεί» και θα έχει φτάσει στον αριθμό 25!

4. «Κέλυφος» φιστικιών!

theekissoflife.com/Made by Joey, pinterest.com/Lauren Buffington

Σου αρέσουν τα φιστίκια και οι ξηροί καρποί γενικότερα; Τώρα μπορείς να τα απολαμβάνεις χωρίς να πετάς το «κέλυφος» τους στα σκουπίδια. Μπορείς όπως βλέπεις να φτιάξεις στολίδια ή μικρά δεντράκια με αυτά…

5. Δεντράκι από παλιές εφημερίδες

Και σε αυτό το video υπάρχουν αρκετές ιδέες που μπορείς να κάνεις με reusable υλικά, όπως είναι οι σελίδες από βιβλία (βλ. video – 13:17) ή ακόμη καλύτερα μια παλιά εφημερίδα…

Φτιάξε, λοιπόν, ένα δεντράκι διαφορετικό από όλα τα άλλα και κάνε τον χώρο σου να ξεχωρίζει φέτος τα Χριστούγεννα!

Εσύ στόλισες ή ακόμη;

Βάλε φαντασία και μην πετάς τίποτα… γιατί μπορεί να σου φανεί χρήσιμο για τα handmade Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά σου!