Αν έχεις κι εσύ πρόβλημα με τον ύπνο σου και δυσκολεύεσαι κάθε βράδυ να κοιμηθείς, τότε χρειάζεσαι αυτό το τέλειο μαξιλάρι που βοηθάει στη μείωση των αϋπνιών!

Το ρομποτικό μαξιλάρι – ‘Somnox Sleep Robot’ έχει δημιουργηθεί από μια ομάδα του Delft University of Technology (TU Delft) στην Ολλανδία και έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να το παίρνεις αγκαλιά και να κοιμάσαι.

Το ‘Somnox Sleep Robot’, λοιπόν, είναι ένα μαλακό ρομποτικό μαξιλάρι που υπόσχεται να βοηθήσει τους χρήστες του «να βυθιστούν στον ύπνο»!

Πώς το καταφέρνει αυτό;

Με βάση τον τεχνολογικό του σχεδιασμό, χρησιμοποιεί αισθητήρες ανίχνευσης διοξειδίου του άνθρακα που συγκεντρώνουν δεδομένα για να προσδιορίσουν αν ο χρήστης είναι ξύπνιος ή έχει κλείσει τα μάτια!

Έπειτα, προσαρμόζει την αναπνοή του και μιμείται τους ρυθμούς της δικής σου αναπνοής, ώστε σταδιακά να την επιβραδύνει και να σε ωθήσει σε ένα βαθύ και γλυκό ύπνο.

wellandgood.com/Somnox

Η τεχνολογία αυτή, βασίζεται σε έρευνα, σύμφωνα με την οποία: η ήρεμη αναπνοή επιτρέπει στην αμυγδαλή -το κέντρο φόβου στον εγκέφαλο- να χαλαρώσει και να είναι έτσι λιγότερο ευαίσθητη στις στρεσογόνες ορμόνες.

Όπως λένε οι σχεδιαστές του ‘Somnox Sleep Robot’, «συγχρονίζοντας τον ρυθμό αναπνοής σου με αυτόν του “Sleep Robot”, θα φθάσεις σε έναν σταθερό και βραδύτερο ρυθμό αναπνοής».

«Αυτός ρυθμός βαθιάς αναπνοής είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για τη μείωση του στρες στο σώμα, γιατί στέλνει ένα μήνυμα στον εγκέφαλό σου με την εντολή να χαλαρώσει το σώμα σου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα έναν καλό και πολύωρο ύπνο».

Youtube.com/Somnox Sleep

Επιπλέον, το ‘Sleep Robot’ χρησιμοποιεί κατευναστικούς ήχους για να σε αποκοιμίσει (κάτι σαν νανούρισμα) και συνδέεται με εφαρμογή σε android ή iOS, από την οποία μπορείς μόνος/η σου να επιλέγεις τους ήχους και τις ασκήσεις αναπνοής της αρεσκείας σου!

Εσύ θα κοιμόσουν αγκαλιά με το ‘Somnox Sleep Robot’ για να μην βασανίζεσαι από αϋπνίες;