Είσαι και εσύ ένας από αυτούς που αγχώνεται με το παραμικρό και δεν μπορεί να ηρεμήσει; Εάν ναι, τότε μάθε ότι υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις το άγχος όπως να ακούσεις μουσική και να πας διακοπές.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα ένας τρόπος όπου μπορείς να μειώσεις τα επίπεδα άγχους με το να διακοσμήσεις το σπίτι σου με φυτά.

Μετά από έρευνα σου μαζέψαμε τα φυτά που μειώνουν το άγχος και χαρίζουν αρμονία στον χώρο:

1) Μέντα

Ένα πολύ όμορφο φυτό με υπέροχη μυρωδιά και μπορείς να το έχεις στη κουζίνα σου. Σύμφωνα με έρευνες δεν χρησιμοποιείται μόνο στο μαγείρεμα αλλά μπορεί μυρίζοντας το να μειώσει τα επίπεδα υπερέντασης και να σε κρατάει σε εγρήγορση.

2) Γιασεμί

Έχει πολύ ωραία μυρωδιά η οποία σύμφωνα με έρευνες έχει ηρεμιστικές ιδιότητες και προσφέρει γαλήνη, οπότε είναι must για τον εσωτερικό χώρο.

3) Αλόη

Η αλόη με τις ευεργετικές της ιδιότητες θεραπεύει αρκετές δερματικές παθήσεις όπως το κάψιμο από τον ήλιο και ενυδατώνει το δέρμα. Αλλά δεν χρησιμοποιείται μόνο για το δέρμα. Αυτό το ωφέλιμο φυτό απομακρύνει από τον αέρα αρκετές καρκινογόνες ουσίες και εκπέμπει οξυγόνο.

4) Λεβάντα

Αυτό το φυτό χρησιμοποιείται για πολλά αρωματικά χώρου και απορρυπαντικά πλυντηρίων και η χρήση του δεν μένει ως εκεί. Η λεβάντα στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί για να γιατρέψει την κατάθλιψη και να απαλύνει τα νεύρα.

5) Βασιλικός

Ο βασιλικός περιέχει μια ουσία, την λιναλοόλη η οποία χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία και σύμφωνα με έρευνα μειώνει τη δραστηριότητα γονιδίων που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα κατά τη διάρκεια αγχωτικών καταστάσεων.

Εσύ ποια φυτά θα χρησιμοποιήσεις στη διακόσμηση του σπιτιού;