Ο κόσμος εκεί έξω είναι γεμάτος από εκπληκτικές τοποθεσίες, αξιοθέατα, ιστορικά μνημεία κι άλλα τόσα συναρπαστικά πράγματα που σίγουρα δεν θα μας έφτανε μια ολόκληρη ζωή για να τα δούμε όλα!

Γι’ αυτό και ξεχωρίσαμε τα top 11 αρχαία και ιστορικά μνημεία στον κόσμο, τα οποία αξίζει να δεις έστω και μια φορά στη ζωή σου.

Όλα τους είναι μοναδικά και επιβλητικά και συνήθως αποτελούν ορόσημο για τον τόπο στον οποίο βρίσκονται. Εκτός από αυτό, όλα έχουν μακρόβια και πλούσια ιστορία…

Δες πιο κάτω τα top 10 + 1 μεγαλύτερα ιστορικά μνημεία του κόσμου που σου επιλέξαμε:

State Historical Museum

flickr.com/Jack Versloot

Το Κρατικό Ιστορικό Μουσείο της Ρωσίας είναι ένα μουσείο ρωσικής ιστορίας που βρίσκεται ανάμεσα στην Κόκκινη Πλατεία και την Πλατεία Manege στη Μόσχα!

Théâtre antique d’Orange

commons.wikimedia.org/theatre-antique.com/ Author: Gromelle Grand Angle

Το Théâtre antique d’Orange είναι ένα αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο στην πόλη Orange, της Γαλλίας, χτισμένο στις αρχές του 1ου αιώνα μ.Χ.

Porta Nigra (Black Gate)

commons.wikimedia.org/ Authur: Berthold Werner

Το Porta Nigra είναι ένα μεγάλο ρωμαϊκό κτίριο, που βρίσκεται στο Trier της Γερμανίας. Χτίστηκε μεταξύ του 186 και του 200 μ.Χ.

Colosseum (Flavian Amphitheatre)

flickr.com/Darren Flinders

Το Κολοσσαίο είναι ένα ωοειδές αμφιθέατρο στο κέντρο της πόλης της Ρώμης, στην Ιταλία. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 72 μ.Χ. και ολοκληρώθηκε το 80 μ.Χ. Μετά από αυτό έγιναν αρκετές περαιτέρω τροποποιήσεις.

Konark Sun Temple

goibibo.com/© 2019 ibibogroup

Το Konark Sun Temple είναι ένας Ναός του Ήλιου του 13ου αιώνα στο Konark, στην Odisha της Ινδίας. Πιστεύεται ότι ο ναός χτίστηκε από τον βασιλιά Narasimhadeva I της Ανατολικής Γκάνγκας Δυναστείας.

Taj Mahal

matadornetwork.com/Olena Tur/shutterstock

Το Taj Mahal είναι ένα μαυσωλείο λευκού μαρμάρου που βρίσκεται στην ινδική πόλη Αγρά. Χτίστηκε από το 1632 έως το 1653.

Blue Mosque

napsu.fi/© conceptualmotion | Dreamstime.com

Το Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ ή το Μπλε Τζαμί είναι ένα ιστορικό τζαμί στην Κωνσταντινούπολη. Κατασκευάστηκε από το 1609 έως το 1616.

The Alhambra

makemytrip.com

Η Alhambra είναι ένα συγκρότημα παλατιών και φρουρίων που βρίσκεται στη Γρανάδα της Ισπανίας. Ήταν αρχικά κατασκευασμένο ως μικρό φρούριο το 889.

Milan Cathedral (Duomo di Milano)

milanpublictransport.com/2019 Imprese Falcon srl © Privacy Policy |

Ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου που βρίσκεται στην Ιταλία και η κατασκευή του άρχισε το 1386.

Acropolis of Athens

britannica.com/© Goodshoot/Jupiterimages

Η Ακρόπολη των Αθηνών είναι μια αρχαία ακρόπολη, η οποία βρίσκεται σε ψηλά βραχώδη προάστια πάνω από την πόλη της Αθήνας. Χτίστηκε την εποχή του μυκηναϊκού πολιτισμού.

Bodiam Castle

pinterest.com/the-avocado.org

Το κάστρο Bodiam είναι ένα κάστρο του 14ου αιώνα, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Robertsbridge στο ανατολικό Σάσεξ της Αγγλίας. Κατασκευάστηκε το 1385.

Έχεις επισκεφθεί κάποιο από αυτά; Αν όχι, ποιος θα είναι ο επόμενος σου προορισμός;